KARIERA
KONTAKT
KARIERA
KONTAKT
  • Home
  • Produkty
  • Inspiracje
  • O McCain
  • Dostawa
  • Polecamy
  • Promocje
  • Pobierz
  • Dla rolników
  • Kontakt
  • X
  • Home
  • Produkty
  • Inspiracje
  • O McCain
  • Dostawa
  • Polecamy
  • Promocje
  • Pobierz
  • Dla rolników
  • Kontakt

Amerykańskie
trendy

Co nowego?

Trendy zmieniają się bardzo szybko, a konsumenci coraz bardziej doceniają kreatywne i autentyczne dania.
Oferta gastronomiczna rozwija się prężnie, oferując nowe doświadczenia kulinarne każdego dnia!

Food Court'y i pieczołowicie dobrane jedzenie

Tradycyjne centra handlowe przechodzą transformację w docelowe food court'y - miejsca z ofertą gastronomiczną, a znane marki restauracyjne otwierają tam swoje punkty.

Te nowe, duże przestrzenie, gdzie można zjeść, wpisują się w główne trendy konsumpcyjne w zakresie wyboru, doświadczeń kulinarnych, jedzenia street food.

Konsumentów zachęca się do odkrywania szerszej gamy smaków i nowych doświadczeń kulinarnych dzięki menu, gdzie znajdą bardzo duży wybór. Nowe doznania smakowe to nietuzinkowa oferta dla konsumentów, dając im możliwość doświadczenia smaków z Wietnamu, Korei czy Peru!

Różnorodność oferty gastronomicznej jest jedną z sił napędzających "zjawisko" nowoczesnej fuzji różnych kuchni, które ewoluuje w ramach menu w USA i na całym świecie.

Jak McCain może pomóc?

Wypróbuj Crispers to idealna baza dla twoich dań w stylu "fusion" w wersji loaded

Nowoczesny weganizm

Nowatorskie białko roślinne i smaczne opcje sprawiają że weganizm staje się coraz bardziej mainstreamowy i rozprzestrzenia się w USA i na całym świecie. Impossible Foods wprowadziło "The Impossible Burger", pierwszy burger na bazie roślin, który "krwawi" odtwarzając unikanle doznanie jedzenia mięsa, przyciągając nowych docelowych nie-wegańskich smakoszy i flexitarianów. Badania wykazują także, że smak jest podstawowym czynnikiem, dla którego konsumenci w Stanach wolą białko roślinne niż mięso. Jest to powiązane ze wzrostem dań tzw. "dirty vegan", nie koniecznie zdrowych (bo np. smażonych), ale bardzo smacznych i lubianych.

Jak McCain może pomóc?

Frytki z batatów są świetnym sposobem, by urozmaicić ofertę wegańską. To doskonała alternatywa do tradycyjnych frytek.

Rozkwit browarów rzemieślniczych w USA

Jak McCain może pomóc?

Wypróbuj jedną z naszych najlepiej sprzedających się przekąsek jak np. Mozza Sticks, Camember Bites, Pepper Rings czy Tomato Mozza Melters

Popyt na nowe smaki piwa wzrasta w USA!

+ obecnie mamy 150 rodzajów piwa w USA.

+ istnieje 20 000 marek piwa w USA

W 2016 przychód przemysłu piw rzemieślniczych (z 5000 browarów w USA) osiągnął 24 miliardy USD.*

To “pragnienie” nowych doznań smakowych prowadzi do wzrostu popularności wśród millennialsów, nie tylko browarów rzemieślniczych, ale także food-pairingu w menu, które idealnie dopasowują profile piwa i style do konkretnych dań i przekąsek. Millenialsi wysoko cenią browary rzemieślnicze podążając za tym trendem.

Chcesz zobaczyć znakomite przykłady food pairingu z piwem? Odwiedź te browary:

  • Dogfish Head
  • Karbach brewing & Co
  • Virginia brewery Devils Backbone
  • Cigar City brewing

Rodzinna uczta pod lupą

Wielopokoleniowe rodziny napędzają rozwój gastronomii w sprzyjającej rodzinnej atmosferze. Uczty rodzinne stają się coraz bardziej ważne dla ludzi w każdym wieku. Te wielopokoleniowe rodziny spędzają wspólnie czas, mieszkając razem, podróżując i wychodząc wspólnie do restauracji. Menu staje się bardziej integracyjne, ale oferta powinna być kreatywna i interesująca dla konsumentów, co wymusza potrzebę dostosowania oferty dla każdej grupy wiekowej. Menu dla dzieci staje się coraz bardziej ważne i restauracje wprowadzają je w rozszerzonej wersji. Jako restaurator, zapewnij coś dla każdego. Twoje menu powinno ewaluować w tym samym tempie, co zmiana wielopokoleniowa.

Jak McCain może pomóc?

Dołącz do swojego menu więcej przekąsek i zestawów do dzielenia się, tak aby mieć szeroki wachlarz opcji dla całej rodziny. Stwórz również nowe, atrakcyjne pozycje w menu dla dzieci

Styl amerykański: Nowe Południe

Południowy region Stanów ponownie staje się modny. Nowe ożywienie kulturowe jest połączeniem południowego dziedzictwa i wpływów z zewnątrz. Trend "New South" - trend Nowego Południa już teraz ma ogromny wpływ na globalną popkulturę. Klasyczne dania południowe są teraz kreowane na nowo w bardziej współczesny sposób, gdzie Północ (Nowy Jork) łączy się z Południem.

Podczas gdy smaki BBQ nadal rosną w siłę, specyficzne i autentyczne smaki z regionu Południowego mają swój powrót: pikantne cayenne z Memphis, czarny pieprz z Północnej Alabamy czy musztarda "east and tangy" z Południa, wzmacniają autentyczność i wiarygodność dań.

Jak McCain może pomóc?

Wypróbuj nasze południowe smaki BBQ: Chicken Kicks Smokey BBQ albo BBQ Crinkle Wedges, by zapewnić swoim klientom ucztę smaków z Południa USA!

PRODUKTY POWIĄZANE

Crispers
Sweet Potato Fries
Mozza Sticks
Camembert Bites
Pepper Rings
Tomato Mozza Melters
Chicken Kick Smokey BBQ
BBQ Crinkle Wedges
  • Warunki i zasady
  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
  • Cookies

Copyright McCain Foods Ltd

www.mccainfoodservice.pl