W tych trudnych dla nas wszystkich czasach staramy się być z Wami i wspierać, tak jak możemy i potrafimy. Jeśli dopiero zaczynasz z dostawą lub już oferujesz jedzenie w dostawie i na wynos, wiedz, że jako McCain Foodservice Solutions przygotowaliśmy dla Ciebie wskazówki, porady i pomysły, które mogą być pomocne w obecnej sytuacji. Naszą wspólną misją jest dostarczanie konsumentom pysznych, chrupiących frytek w każdych warunkach.







Restauracje w społeczności

Wyjątkowe czasy wymagają wyjątkowych środków

Puby i restauracje w całej Europie, aby przetrwać, wychodzą z różnymi pomysłami na dostawę jedzenia, nowymi sposobami sprzedaży oraz nowym menu i dodatkową ofertą. Zobacz jak radzą sobie wrocławskie restauracje. Ich ciekawe pomysły to świetna inspiracja do działania:

  • Dinette – w ciągu jednej doby przestała być jedną z najbardziej popularnych restauracji we Wrocławiu i przekształciła się w sklep internetowy połączony z knajpką dowożącą zarówno śniadania, jak i własne produkty spożywcze, m.in. pieczywo, jajka, masło, a także wino shop.dinette.pl.

  • Petits Fours Cafe – wypuściło dla swoich gości bony/cegiełki o różnej wartości, do których dokładane są dożywotnie karty rabatowe. Cała sztuka akcji polega na tym, że goście za bony płacą teraz, a będą mogli wykorzystać je po zakończeniu tego trudnego okresu.

  • El Gordito – działają z dowozem już od dawna, ale teraz udostępnili w dowozie tacos w zestawie do złożenia samemu. Wiadomo – tacos w dowozie to zły pomysł, ale w formie produktów zapakowanych oddzielnie do zrobienia samemu, jak najbardziej.

  • Mała Czarna – co prawda działają tylko w opcji “na wynos”, ale oprócz pysznej kawy, można również zabrać ze sobą doskonały hummus od wegańskiej restauracji “W kontakcie”, która zawiesiła działalność na czas emidemii.

  • Concept Stu Mostów – szybko uruchomił dowozy przez glodny.pl, a co ciekawe, jest dostępne również piwo w dostawie.

  • Pochlebna – przeprowadzono szybką reorganizację i restauracja Pochlebna zmieniła się w sklep. W ofercie wypiekany codziennie na miejscu chleb, miód, wędliny, sery, ciasta, desery, przetwory i wiele wiele innych.